SAAB 9000 CCS `87 2.0T16
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
ovaj dechkonja mora dobro da se vezhe da ga vetar ne ishchupa iz sedishta ..
h
btw ..
mogutje li je da me zza fabrichki alarm onaj .. imam bravu na braniku dole ... ima blokadu paljenja ali da nema i blokadu struje za fuel pump ..
.. a u EPCu nema ovaj moj alarm nego neki drugachiji za godishte 85-89to ...
probao sam danas i komutator drugi i svetjice i kablove i relej sam menjao .. i dalje isto nema struje do pumpe ..
trenutno vozim na bajpas sa osiguracha za klimu koja i onako ne radi"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
Ahh.. ne, alarm je vezan preko relea na pozarnom zidu i prekida samo struju za pokretanje anlasera.
Ako mozes da upalis motor a samo pumpa nece da krene bice da je greska u nekoj nekompatibilnosti.
ECU za tvoj auto MORA da bude LH 2.2 bez kata je i za TuRbo motor
Koji je broj ECUa, zadnje 3 cifre? u Bosch broju?Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
mogu da upalim .. vozim normalno kada pokrenem pumpu ruchno .. znachi bajpasujem struju za osiguracha za klimu na osigurach za pumpu pochne da zuji .. zavrglem i upali odmah i tako vozim ..
komp nisam dirao u opshte ...
ne znam napamet brojeve .. videtju sutra
a probatju i da stavim drugi ECU
ako nije alarm onda samo to josh ostaje .."Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
to je prvo shto sam uradio .. zamenio relej .. posle toga zamenio i komutator pa onda kablove probao sam chak i drugu bobinu ..
ista stvar ..
nema struje na osigurachu za pumpu u opshte ...
desilo mi se posle chishtjenja dizni ono bez skidanja .. wyns beshe .. ili kako vetj .. bio sam do darka ochistili dizne nashtelovali paljenje malo .. i stavio mi je kartonski prsten ispred MAFa tj protokomera i uspeo tek tada da ga ushteluje da radi na leru normalno .. naravno to je uzrokovalo da je mrtav posle 4.5k obrtaja .. nema vazduha pretpostavljam ... prsten je debeo oko 1 cmm prilikom chishtjenja dizni auto je radio bez osiguracha za pumpu za gorivo mada ne verujem da to ima ikakve veze sa bilo chim .. al da pomenem i to ..
nakon toga vozio sam ga 'malo' grublje ... ali odmah nakon stavljanja kartona pokazuje mi po kompu potroshnju od ~30litara a chini se i da ne lazhe .. doshao kutji tek uveche ... ugasio auto normalno
otishao da se presvuchem .. sishao za 2 sata kao da dem do devojke i da upali netje ni da chuje ... prvo shto mi palo na pamet da sam ostao bez goriva jer je rezerva josh uvek sijala iako sam sipao 400 kinti 8km pre kutje ... odem po kantu .. sipam i dalje nishta ... i tako je stajao sve do danas ...
eto .. mozhda vam sine neka ideja ..
sutra idem sa njim na posao .. pa ako nadjem vremena josh tjemo da ga cheprkamo tamo probamo sa drugim ECU verovatno i tako ..."Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
i stavio mi je kartonski prsten ispred MAFa tj protokomera i uspeo tek tada da ga ushteluje da radi na leru normalno
Sta zelim od tebe:
Bosh broj MAFa
zadnje 3 cifre
Bosch broj ECUa
Zadnje 3 cifre
A ka procitam sve ovo gore napisano, daj ti meni sve Bosch cifre da nebude da je sve od neke druge marke auta pa da i tu omanemo.
Bash me zanima kakve TI imash injektore na tvom motoru?
Sve mi zvuchi da su kanda MALO preveliki.
Dakle, proveri i da li su ti injektori braon/bez boje (polovina injektora treba da je te boje). Pitam za boju posto je lakse nego da vadish injektore i probash da ochitash brojeve sa njih.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
nisam stigao danas da ishchitam broj ecu a ..
ali MAF je 105 zadnje tri to znam .. jer sam probao danas da stavim 109 umesto njega .. i naravno ne mere da naidje na kutjishte filtera .. tj veliko je kutjishte bla bla .. a ni sa njim ne radi kako treba ..
uglavnom reshili smo dilemu ..
neki glupi vakum ispod volana dole stoji je crko i prespojio sam to i gle chuda .. radi pumpa bez bajpasadrugim rechima dobila struju preko njenog osiguracha normalno
skinuo karton malo ushtelovali paljenje i leptir, zamenio onu pumpicu za ler gas .. ali maf je umro ... kada ga raskachim radi bolje .. sa default mapama .. koliko se setjam .. samo mi upali chek engine onda .. no nebitno .. sad bar znam shta je problem
radi solidno lepo na leru i vuche kao pravi 9000i .. hehehehe
injektore i ecu tju pogledam shjutra i onako mora da rasturim sve da zamenim ventilator za kabinu i njegovo kutjishte .. jer je sve izlomljeno ..
i ako uspem da nekako premostim onaj reostat ili kako to vetj zovu da mi duva ventilator bar na nekoj brzini ..
negde na netu sam nashao neku shemu za to da se napravi ..
injekotre znachi samo gledam koje su boje ..
"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
Neki glupi vakuum
Okki, u pitanju je presostat koji sluzi za blokadu pumpe usled prevelikog i nekontrolisanog pritiska turbine.
To je zadnja zastita ako sve drugo popada ostaje samo gasenje benzina.
Chudno da ti se to desilo jer je nastelovan da radi na 1,3 Bara i da tu prekida.
Da nisi sluchajno prilikom poslednjeg sretnog gasenja motora pre samo greske sa presostatom imao neki backfire ili neku samodetonaciju u trenutku gasenja motora, to bi moglo da objasni zasto je doslo do greske na istom
Bice da ce sve biti ok kad promenis MAF.Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
pa radio je sasvim lepo pre poslednjeg sretnog gashenja ... mada sam ga taj dan maltretirao poshteno
i uchinilo mi se da se malo chudnije ugasio .. mozhe biti da je bilo samodetonacije prilikom samog gashenja ... ali ne bih bio bash siguran ... uglavnom to mi ne bi palo na pamet ni za milion godina tachnije nisam znao ni da postoji
nego pitam kikija reko da nema alarm mozhda sluchajno neku blokadu .. i on se seti toga ... kazhe ima i neki shraf tu za shtelovanje tog pritiska ...
sutra tju da probam da nashtelujem ovaj moj maf . jer je to poslednji 105 u radnji .. tj nije poslednji poshto je moj LOL ... nego setjam se da je ovaj drugar od koga sam uzeo auto to pokushavao onako odokativno da nashteluje na onaj shraf pa je izvrteo par krugova i konstatovao da je pokvaren LOL ..
a srki je pokushavao da premeri omazhu vecheras ali neuspeshno izgleda nam je umrla baterij ana onom kineskom unimeru .. paa .. je ta operacija malko neuspeshna bila .. i tako ..
"Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
-
i konachno ischitah broj kompa ..
BOSH
0280 000 548
mala braon nalepnica ..
a zaboravih da pogledam za dizne ..
videtju sutra .. menjam vodenu pumpu procurela jutros ..
i sutra stavljam drugi 005 MAF .. pa da vimo imal promena kakijeh
e .. da i termostat menjam sutra .. ovaj zaglavio ne zatvara .. pa mi ladan auto stalno .."Brano sine , vozi POLAKO..."
Comment
-
Comment